joi, 16 februarie 2017

Evenimente 2017 Slănic Moldova


28 Iunie - 25 Iulie 2017 

IN CONTEXT” Ediția I 

Proiect de rezidență artistică
Artiști naționali și internaționali vor veni în Slănic Moldova pentru a experimenta diverse practici artistice prin explorarea unor noi modalități de interacțiune și implicare publică în artă într-un cadru natural de excepție. Află mai mult...







7 - 9 Iulie 2017 

Maratonul Legendele Nemirei” - Ediția I


Pe 8 iulie 2017 pentru prima dată vei putea participa la un MARATON de legendă. O legendă care a alergat multe secole să ajungă la noi și să ne încânte cu izvoare de sănătate și priveliști de poveste!
Unde? In inima munților Nemirei înconjurat de aer curat și verde pur. Unde te înscrii? click aici.

20-23 Iulie 2017 

Zilele Orașului Slănic Moldova


Pe durata a patru zile, voia bună și distracția își au sediul la Slănic Moldova. De la cel mic până la cel mai mare, toți vor avea prilejul să se distreze și să se bucure că au ales Slănicul ca destinație a călătoriei lor.
Astfel: joi 20 iulie, pe lângă Hramul Bisericii Ortodoxe din vecinătatea Parcului, Sf. Ilie, în jurul foișorului, clowni, animatori, baloane, cretă colorată, jocuri și cântece îi așteaptă pe cei mici, pentru o zi specială dedicată lor. De asemeni, fiind ziua internațională a șahului, iubitorii acestui îndrăgit sport sunt încurajați să vină și să joace acest minunat sport al minții în parc .
De vineri începe Festivalul de Folclor și Târgul Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Slănic Moldova. Festivalul a ajuns la ediția a XXV-a și se anunță a fi o mare sărbătoare a culturii și tradiției românești la Slănic Moldova. Seara vom avea invitați artiști și trupe din alte zone ale muzicii, respectiv pop, rock, dance, jazz, blues. Până duminică seara organizatorii își vor da toată silința să vă ofere un sejur de neuitat, obținându-vă promisiunea că ne veți onora și anii următori.

AUGUST

4-6 August 2017 

Festival de muzică „Picnic Jazz la Slănic Moldova” Ediția I.

Publicul de jazz din România este avid să guste produsele artistice de calitate ale jazz-ului mondial. Cu atât mai mult, sezonul estival și un loc turistic de renume ar fi ingredientele perfecte pentru un eveniment de jazz de larg interes. 
Events & Records Production în colaborare ... continuă



25 – 27 august 2017 

Festivalul lemnului Ediția a II-a


Veniți să redescoperim tradițiile în prelucrarea lemnului de pe Valea Slănicului. Vă așteptăm în weekendul 30 iunie - 2 iulie la Festivalul Lemnului Slănic-Moldova. Am pregătit o sărbătoare cu muzică, expoziții, demonstrații de sculptură cu drujba și concursuri prin care ne dorim promovarea valorilor locale și a lemnului ca materie prima esențială.
La început omul abia creat de Dumnezeu a întâlnit în Grădina Paradisului o creatură imobilă, frumos colorată dansând în adierea vântului și a văzut în el flori, frunze și fructe. A luat și a mâncat. Apoi cu burta plină a descoperit că se poate feri de soare la umbra lui. In trilurile de păsări care s-au adăpostit în acea creatură a adormit fericit. De atunci omul și copacul au fost prieteni buni.

SEPTEMBRIE


1 - 3 septembrie 

Festivalul de Umor Ediția I

Când ai râs ultima oară strașnic, din toată inima de ți-au bătut vecinii în perete sau în țeavă și să-i molipsești și pe cei­lalți? Sau să nu mai știi de la ce a pornit amu­zamentul?

Cine sunt fericiții care se pot bucura de viață, care pot să întâmpine cu umor încer­cările și pot face haz de necaz pentru a găsi puterea să meargă mai departe? Au ei mai puține probleme decât restul lumii? Ei bine, nu. Oricare dintre noi ar putea să râdă, doar să își propună să nu mai ia lu­crurile atât de în serios și cu atât de multă încrâncenare.

Oscar Wilde spunea că „Viața este de departe lucrul cel mai important, pentru a vorbi atât de serios despre el“. Adică trăiește, nu te încrunta! Poți să trăiești și să te bu­curi de viață în același timp, nu-i așa?



23 - 24 septembrie 

Cupa Slănic Moldova la dans sportiv Ediția I



Eveniment sub egida Federației Române de Dans Sportiv, Cupa Adamas a început ca un concurs de dans sportiv regional, în 2011, și a adus pe ringul de dans peste 250 de perechi. Doi ani mai târziu, la a doua ediție, concursul a fost unul de talie națională.

În acest an competiția se va desfășura la Slănic Moldova, în Sala de Sport din centrul orașului.

Pagina oficială a evenimentului: AICI

29 septembrie -1 octombrie 

OKTOBER FEST Ediția a II-a.


Poftiți la Oktober Fest - Slănic-Moldova. Bere din belșug, muzică germană, specialități culinare, concursuri inedite cu premii, expoziții cu halbe tradiționale de bere și multă voie bună.
După o bere se spune că începi să te destinzi. După două beri vezi viața mai frumoasă. Orice vine după trei beri e deja divin :)) 
Berea nu este doar o simplă băutură, ci și un motiv de socializare și de relaxare. Când îi spui cuiva ”hai la o bere” e clar că urmează câteva ore de timp petrecut în cel mai agreabil mod cu putință. Iar dacă în jur îți dau târcoale miresmele de grătare și muzică e clar că ai făcut alegerea cea mai bună venind la Oktoberfest Slănic Moldova.


OCTOMBRIE


13 – 15 octombrie 

Răvășitul Oilor la Stâna Dacilor – M. Bolovanul Ediția a II-a.


Pastrama de oaie, gulașul și vinul fiert sunt secretele care dau viata oricărei sărbători câmpenești. Gospodarii vor încinge din nou grătarele și vă vor îmbia să gustați și să vă bucurați de savoarea autentică a bucatelor tradiționale. 

Turme de oi, peisaje de basm, bucate alese, vin și țuică fiartă, aer curat și oameni primitori; toate ingredientele unei sărbători memorabile.



DECEMBRIE


1 decembrie 2017 – 28 februarie 2018 

Serbările Zăpezii

Experiența acumulată din organizarea precedentei ediții ne-a ajutat să identificăm noi oportunități pentru a îmbogăți oferta de divertisment, cultură și spiritualitate. În acest sens vom continua demersurile pentru a avea și în această iarnă un patinoar, să organizăm concerte de Crăciun, să organizăm Festivalul de Datini și Obiceiuri de Anul Nou și să continuăm Serbările Zăpezii.
Mai multe amănunte pe parcurs.

_____________________________________________________________________


MAI

12-14 MAI 2017

Concurs Național de Table - Cupa Slănic Moldova- Ediția I 

Știai că tablele (backgammon) este unul dintre primele jocuri de masă din istorie. Jucau table Romani, Bizantini, Egipteni dar și Persieni, cea mai antică descriere a acestui joc este datată 3500î.H. in mormintele regale ale imperatorilor Egiptului... continuă



12 MAI 2017

ZUMBA ALL NIGHT LONG - Marilena Kangoo Club


Hai să ne distrăm împreună pe ritmuri latino!
Mişcarea este o modalitate grozavă de a ne distra, de a ne energiza şi, într-un final, de a scăpa de kilogramele în exces.Toate aceste criterii sunt îndeplinite cu succes de exerciţiile Zumba... Continua


18-21 Mai 2017 

Trofeul Dacii Liberi - Campionatul Național de OFF ROAD - Ediția a III-a.

Off-road-ul reprezintă pentru cei mai mulți, indiferent că este vorba despre concurenți, organizatori sau public, o evadare din cotidian, adrenalină și mai ales pasiune.
PROGRAMUL TROFEULUI DACII LIBERI 2017
18-21 MAI 2017
ZIUA 1, Joi 18 mai 2017
orele : 14,00 - 22,30
Inscrierea concurentilor, verificarea tehnica a vehiculelor, cazarea concurentilor si a insotitorilor.
19,30 - cina
ZIUA 2, vineri 19 mai 2017
7.00-8.00 – inscrierea concurentilor, in conditiile art. 2
7,00 - 9,00 - micul dejun
9,15 - 9,30 - briefing
9,45 – start stagiu de traseu TROPHY
18,30-20,00 – cina
20,30-20,45 - briefing 
21,00 – start stagiu de traseu”NOAPTEA NEMIREI”
 ...continuă


19-21 MAI 2017

Campionat de Handbal Junioare 3

Handbalul este un sport frumos, care te ajuta să-ți menții corpul într-o forma sănătoasă. Îmbunătățește agilitatea, flexibilitatea și sistemul cardiovascular al organismului. Este un joc rapid ce presupune forță, strategie, viteză și agilitate.
În același timp Handbalul este unul dintre cele mai iubite sporturi din țara noastră, succesele recente obținute de România ar trebui să-i încurajeze pe cei mici și nu numai, cu această formă de mișcare. Acest sport poate contribui considerabil în dezvoltarea copiilor.


26-28 Mai 2017

MUNTI NEMIRA PE 2 ROTI - Ediția I. 




Îți place adrenalina??? Ai simțul aventurii ??? Sau citind asta ți-a fugit gândul la cineva anume? Atunci HAI la Slănic Moldova împreună cu prietenii tăi pentru cea mai tare escapada a anului 2017 în mijlocul munților Nemira.  
Tu riscă, iar noi ...continuă


IUNIE

3-5 Iunie 2017 

Cupa Șandru la Tenis de masă

De fiecare dată cand vezi o masă de tenis îți provoci prieteni la o partidă? Crezi că ești cel mai bun? 
Valea Slănicului te provoacă la cel mai aprins duel de tenis de masă la care ai participat vreodată ...continuă



23-25 Iunie 2017  

Festivalul Pietrarilor Ediția a II-a


Eveniment organizat de Primăria Slănic Moldova în sprijinul locuitorilor care se ocupă cu această grea dar frumoasă meserie. Această manifestare oferă atât localnicilor cât și turiștilor aflați în stațiune prilejul ca pe lângă întâlnirea cu muzica, jocul și voia bună, să poată admira cele mai reușite lucrări ale pietrarilor.


IULIE

1-2 Iulie 

Pelerinaj la Mănăstirea Bolovanul


"Cel care urcă mai sus de grijile acestei lumi și își întoarce fața către Dumnezeul lui,  găsește partea însorită a vieții."
Charles Haddon Spurgeon

Te invităm pe 1 si 2 iulie când îl sărbătorimpr Sf. Ștefan cel Mare să te alături pelerinajului la Mănăstirea Bolovanu ... continuă



DECEMBRIE 2016


decembrie 2016 – ianuarie 2017 

Serbările Zăpezii

Orașul Slănic Moldova se transformă în timpul ultimei luni a anului 2016 și primele două luni a anului 2017 într-un tărâm de poveste prin activitățile desfășurate, specifice acestui iubit anotimp: Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă - organizat între Crăciun și Anul Nou, Patinoarul „Magie pe gheață!” deschis în fiecare zi, Pârtia de schi Nemira - programul de funcționare AICIVă așteptăm să vă delectați în stațiunea noastră!